vrijdag 7 augustus 2015

Kruidvat bruin zonder zon melk


De review die ik een jaar geleden schreef over 'Kruidvat bruin zonder zon notenmelk' is nog steeds het meest gelezen artikel op mijn blog ooit. Toen ik opmerkte dat mijn fles bijna op was en er nieuwe verbeterde formule was moest ik natuurlijk een nieuwe kopen én testen.Vorig jaar klaagde ik over het uiterlijk van het product. Heeft Kruidvat het veranderd? Ja. Is het verbeterd? Ja. Nog steeds vind ik het niet mooi om naar te kijken, maar dat roze geeft het product wel een iets mooiere uitstraling vind ik.Na een jaar regelmatig gebruik van zelfbruiner ben ik er wel iets beter in geworden. Als ik zelfbruiner gebruik, gebruik ik het alleen op mijn benen en eigenlijk gaat dat altijd goed, uitzonderingen daargelaten. Wat wat mij betreft het allerbeste werkt is eerst scrubben, daarna scheren, vervolgens een dunne bodylotion gebruiken (mijn voorkeur gaat uit naar spray & go), laten intrekken en dan zelfbruiner gebruiken (en vergeet je handen na gebruik niet te wassen!).


Eigenlijk niet heel moeilijk dus. Het moeilijkste gedeelte is het insmeren met de zelfbruiner zelf, het is niet even insmeren en wegwezen. Je moet net iets langer door dan je denkt dat nodig is. Zodra er van die 'rolletjes' afkomen moet je stoppen, het liefst net daarvoor nog. In begin misschien een beetje lastig om erachter te komen hoelang je moet smeren, maar door te oefenen komt dat vanzelf. Gebruik je voor het eerst zelfbruiner? Dan zou ik eerst een keer oefenen voordat je echt de deur uit wilt met blote benen. Als je een bruin resultaat wilt houden dan zou ik het om de 2 à 3 dagen gebruiken.
Als ik de zelfbruiner zelf bekijk in vergelijking tot de "oude", dan valt me gelijk op dat deze meer wit is en de oude geel. Toch heb ik gemerkt dat er geen verschil is in resultaat. Als je het product goed gebruikt krijg je een mooi, egaal resultaat en ben je net een tintje bruiner. Er zit wortelextract, sheabutter en vitamine E in en daardoor lijkt mijn huid echt beter gehydrateerd, het voelt heel zacht aan.Ik ben blij dat deze nieuwere variant. op de verpakking na dan, bijna niet veranderd is. Ik heb hier echt een bruinere teint van gekregen zonder vlekken en mijn huid voelt zacht aan. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat ik na een dag nog een lichte zelfbruiner geur ruik en dat is nou niet echt de lekkerste geur die je je kan bedenken. 

Kruidvat bruin zonder zon melk is te koop bij Kruidvat voor €5,69.

Update 24-4-2016

Ik gebruik deze zelfbruiner al ruim een half jaar en nog steeds ben ik erg tevreden.

7 opmerkingen:

 1. Ik ben eigenlijk altijd bang voor vlekken of een oranje resultaat omdat ik echt bleke melkflessen heb, haha! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze wil ik zeker wel eens proberen! Ik gebruik meestal gewoon een spray die ik eerst op mijn lichaam spray en daarna uitblend met zo'n tanning mitt. Ik denk dat je zo'n vloeibare lotion ook wel zo'n handschoen kunt gebruiken dus ik wil het wel eens uittesten :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wil heel graag voordat ik over 2 weken met school naar Madrid ga, een bruiner tintje hebben, omdat ik het niet zo fijn vind om in met me melkflesjes in korte kleding te lopen. Is het kleurverschil meteen te zien of moet je een paar uur wachten na insmeren?

  Alvast bedankt,

  Jamie x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zie dat ik eigenlijk al te laat reageer, maar toch nog even een reactie. Het kleurverschil is niet direct te zien, het duurt inderdaad even. De kleur verandert geleidelijk en je kunt altijd meerdere laagjes smeren.

   Verwijderen
 4. Super fijne creme, na je artikel meteen gekocht. 2x smeren en super mooi kleurtje op mijn benen! Nog nooit zijn ze zo egaal bruin geweest haha :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi natuurlijk resultaat hè? Ik gebruik het nu bijna twee jaar en ik ben nog steeds super tevreden.

   Verwijderen
 5. Gebruik dit spul al sinds 2011 en binnen een half uur zie ik al resultaat. Meestal doe ik het 2 uur voor het slapen opsmeren als ik dan wakker word heeft het alle tijd gehad mn huid nog bruiner te maken.

  Heb nog de oude variant dus hoop de nieuwe versie net zo goed werkt.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een comment achter laat. Woordverificatie is niet nodig en anoniem een berichtje achter laten kan ook. Als je een vraag hebt, probeer ik die zo goed mogelijk te beantwoorden.