donderdag 9 oktober 2014

To do and blog notes


De proefwerkweek komt er voor mij weer aan, maar ik hoor ook aan alle kanten geluiden van brugklassers die het moeilijk hebben met plannen. Nou zal ik je eerlijk zeggen, ik begin soms ook gewoon een dag van te voren, maar dat betekend niet dat ik niet kan plannen. Plannen kan ik wel, maar de kunst is om je aan je planning te houden.Tip nummer 1 wat mij betreft is een boekje waarin je je planning opschrijft. Ik heb er een van Hema 'to do and blog notes', maar eigenlijk kun je bijna overal leuke boekjes vinden. Persoonlijk vind ik dit boekje wel heel fijn, doordat het een 'to do' kant heeft en rechts een plek voor 'notes'.Maar dan de hamvraag. Hoe maak je nou een goede planning, hoe pak je het aan? Allereerst is het makkelijk om te kijken wat je school biedt. Bij mij op school werken ze vanaf de eerste tot en met de derde klas met magister en een agenda en vanaf de vierde tot en met de zesde werken ze met een planner en ook weer een agenda.

Eerste tot en met de derde klas:
Agenda + magister
Vierde tot en met de zesde klas:
Agenda + planner

Van school krijg ik dus een planner, waarin per vak staat wat ik per week af moet hebben. Huiswerk per les geven ze dus niet meer op, ik moet het per week maar uitzoeken. Een goede planning is dan belangrijk, want anders raak je achterop en dat is niet de bedoeling.Stel je voor het maandag en je hebt die dag vijf lesuren gehad. Engels, maatschappijleer, algemene natuurwetenschappen (anw), wiskunde en Frans. Zodra je thuis komt pak je je planner-boekje erbij en ga je opschrijven wat je per vak voor huiswerk hebt opgekregen. In mijn geval is dat voor Engels niets, maatschappijleer had ik al af in de les, voor wiskunde moet ik 59 tot 68 maken en voor Frans moet ik grammatica B, C en D leren. Algemene natuurwetenschappen blijft dan nog over, daarvoor heb ik een aantal opdrachten gekregen en wil ik graag de proefwerkstof doornemen. Alles zet je bij to do en zodra je een onderdeel af hebt, vink je het af of in mijn geval markeer ik het. 


Aan de rechterkant is er plek voor (blog) notes. Vaak schrijf ik daar ideeën op voor artikelen en een quote die me op dat moment inspireert.


Dit is in het kort hoe ik zelf plan. Voor mij werkt dit het allerbeste, maar het kan goed zijn dat jij iets totaal anders veel fijner vindt. Ik laat het dan ook helemaal aan jou over, aan jou de keus.

Hema to do and blognotes €2,95
Rituals Flowers Of India geurkaars  €17,50

4 opmerkingen:

 1. Ik heb dit boekje eerder zien voorbijkomen, hij lijkt me heel fijn en handig! Leuke blog heb je trouwens, ik volg je via bloglovin! X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Succes met je proefweken!
  XO www.modellingmonday.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk artikel om te lezen, erg handig ook!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een comment achter laat. Woordverificatie is niet nodig en anoniem een berichtje achter laten kan ook. Als je een vraag hebt, probeer ik die zo goed mogelijk te beantwoorden.