zaterdag 24 januari 2015

Lush Tropical Jungle - conditioner


Als ik conditioner zeg, dan denk jij waarschijnlijk onmiddellijk aan een fles van zo'n 200 milliliter met een vloeibare substantie. Natuurlijk kan dat, maar Lush heeft ook conditioners in vaste vorm. Als kerstcadeautje kreeg ik van Lush 'Tropical Jungle conditioner' en vandaag review ik het.Ik heb de conditioner dus als sinds kerst, maar wilde hem echt even goed testen voordat ik hem zou reviewen.


Allemaal heel leuk en aardig, maar misschien vraag je je af: waarom zou ik een conditioner is vaste vorm kopen? Ten eerste is het ideaal als je gaat reizen met het vliegtuig. Geen gedoe met mini verpakkingen en het kan niet gaan lekken. Daarnaast lijkt het me ook beter voor het milieu, er zit namelijk geen verpakking omheen. Ten derde gaat deze conditioner veel langer mee dan een conditioner in vloeibare vorm, dus dat is ook mooi meegenomen.


Jungle heet Jungle om twee redenen. Ten eerste bevat het de soorten exotisch fruit en cacaoboter die mensen verwachten te vinden in de jungle. Mensen die er nooit geweest zijn dan, want degene die er wel waren weet dat je die er niet vindt, je vindt er muggen en veel takkenbossen.

Maar goed, het heeft inderdaad een tropisch tintje. Ten tweede noemen we het Jungle omdat we de jungle in je haren ontrafelen. Voor het beste resultaat is het belangrijk dat zowel je haren als de conditioner nat zijn. Hierdoor smelt de cacaoboter, die je vervolgens op je haren gebruikt.
De cacaoboter, avocado, banaan, vijgen, passiefruit en qumquats verzorgen en voeden je lokken ze ze zwaar of vet te maken.

Strijk de bar langs je haren van boven naar beneden. Als je haar snel sluik langs je hoofd hangt gebruik je de conditioner alleen in de onderste helft van je haar en vermijd je het haar bovenop je hoofd.

Van links naar rechts: cacaoboter, avocado, banaan, vijgen, passievrucht, qumquats

Laten we de ingrediëntenlijst eens bekijken. Hoe meer er van een product in zit, hoe hoger het in de ingrediëntenlijst staat. Positief is dus dat cacaoboter helemaal bovenaan staat. Verder staan avocado, vijgen, bananen, passieverucht en qumquats ergens middenin. Ik had nog nooit van 'qumquats' gehoord, dus ik heb er even een afbeelding bijgevoegd.

Cacao boter (Theobroma cacao)Cetearyl alcohol & sodium lauryl sulfaat (Cetearyl Alcohol & Sodium Lauryl Sulfate)Propyleen glycol (Propylene Glycol)Glyceryl Stearaat & PEG-100 Stearaat (Glyceryl Stearate & PEG-100 Stearate)Cetearyl alcohol (Cetearyl Alcohol)Stearinezuur (Stearic Acid)Parfum (Perfume)Soya Lecithine (Soya Lecithin)Avocado, vers (Persea gratissima)Vijgen, vers (Ficus carica)Bananen, biologisch, vers (Musa paradisica)Passievrucht, vers (Passiflora edulis)Kumquat, vers (Fortunella japonica)Ylang Ylang olie (Cananga odorata),Vetiverolie, essentiële (Vetiveria zizanoides)Cypres essentiële olie (Cupressus sempervirens)Cederhout essentiële olie, Virginia (Juniperus virginiana)Chlorofyl (CI 75810)*Limonene (*Limonene)*Cinnamal (*Cinnamal)Cetrimonium bromide (Cetrimonium Bromide) 
     Natuurlijke ingrediënten      Veilige synthetische ingrediëntenDe eerste keer dat ik dit product ging gebruiken was best een beetje raar. Het voelt gek om een blok langs je natte haar te wrijven, zeker omdat het lijkt alsof er niks vanaf komt. Het voelt niet alsof er conditioner is je haar zit. Als je het daarna uitspoelt, merk je wel dat je haar zacht is. Daarnaast blijft de geur echt heel erg hangen. De geur is sterk, ik vind dat lekker, maar je moet ervan houden.


Het voelt voor mij gewoon ontzettend gek om te gebruiken, maar het werkt wel. Niet per se veel beter dan '"normale vloeibare" conditioners, maar voor op reis is het ideaal. Je doet er ontzettend lang mee en de geur vind ik overweldigend lekker.

Tropical Jungle conditioner is te koop bij Lush voor €5,25 (25 gram).

Na een stuk of zes keer haren wassen

2 opmerkingen:

  1. Ik heb ook een solide shampoo van Lush en het is echt ideaal voor op vakantie, hij mag zelfs gewoon in je handbagage! Dus dat scheelt al weer 400ML aan product in je koffer als je zowel shampoo als conditioner in vaste vorm mee neemt! ;-) Ik ben nu heel benieuwd naar deze geur! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow wat apart! Ik wist niet dat dit bestond. Lijkt me wel vervelend dat je het niet voelt tijdens het wassen, ik vind het altijd fijn om aan de creme te voelen of ik al m'n haar gehad heb...

    BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een comment achter laat. Woordverificatie is niet nodig en anoniem een berichtje achter laten kan ook. Als je een vraag hebt, probeer ik die zo goed mogelijk te beantwoorden.