zaterdag 21 maart 2015

Dr. van der Hoog - Glamourous Goji Quinoa (met uitleg ingrediënten)


Dr. van der Hoog heeft ontzettend veel lekkere kant en klaar maskers. Volgens mij heb ik ze bijna allemaal weleens geprobeerd, dus toen ik zag dat er drie nieuwe in de winkels liggen was ik gelijk benieuwd. Ik haalde er twee, waarvan ik voor vandaag Glamorous Goji Quinoa heb getest.Dr van der Hoog heeft sinds kort drie nieuwe maskers in haar assortiment. Smooth Shea Butter Cupuacu, Beauty Bamboo Green Tea én Glamorous Goji Quinoa.


Het Glamorous Goji Quinoa gezichtsmasker is pure superfood voor jouw huid.

Goji bessen zitten boordevol antioxidanten en vitame A en C die de natuurlijke veroudering tegen gaat. Quinoa zit vol met vitamine B en C en waardevolle mineralen zoals calcium, magnesium en ijzer en hebben een intensief voedend en herstellen effect op je huid.

Het diepreinigend effect van de cranberry scrubdeeltjes zorgen ervoor dat je huid weer schoon en zacht aanvoelt. Super gezond en zacht voor je huid dus!Eigenlijk ga ik nooit heel diep in op de ingrediënten lijst, maar ik vind het toch wel heel belangrijk. Zo zit er bijvoorbeeld 'C13-14 Isoparaffin' in en dat is een soort minerale olie. Helaas is minerale olie absoluut niet verzorgend, ze trekken juist het vocht uit je huid. Het laat je poriën dichtslibben, waardoor je huid niet meer goed kan ademen en dus geen afvalstoffen meer kan afvoeren.

Vaccinium Macrocarpon zijn de cranberry's. 

Lycium Barbarum is een plant, oftwel de Boksdoorn.

Chenopodium is gewoon de quinoa plant.

Laureth -7 is een milde wasstof die de huid goed reinigt.

Phenoxyethanol is een conserveermiddel en heeft een ontvettende werking.

CI 16255 is als ik me niet vergis een rode kleurstof.

CI 16185 is ook een rode kleurstof die gewonnen wordt uit de bloem Amaranthus.

Butylphenyl Methylproponial, Citronellol en Linalool zijn geurstoffen.


Ik heb gemengde gevoelens over de ingrediënten lijst. Er zitten zeker goede dingen in, maar C13-14 Isoparaffin klinkt absoluut niet goed. Ik verwacht niet van een masker dat het mijn poriën dicht laat slibben.


Na gebruikt voelt mijn huid zacht en soepel aan. De srubdeeltjes in het masker vind ik leuk, maar wat mij betreft is het niet echt een meerwaarde.

Na een week kreeg ik best veel onzuiverheden. Natuurlijk weet ik niet zeker of het lag aan het masker, maar het zou best kunnen. Ik vind het lastig om een oordeel te vellen, zeker nu ik meer van de ingrediënten af weet.


Heel lastig vind ik dit. Ik vind de verpakking van het masker fantastisch, de geur is erg lekker maar ik blijf in mijn hoofd zitten met de minerale oliën (al zit dat waarschijnlijk in heel veel maskers).

Dr. van der Hoog Glamourous Goji Guinoa is te koop bij de drogist voor €2,20.

2 opmerkingen:

  1. Wat balen van de onzuiverheden, ik weet ook nooit zo goed of het nou ergens door komt of niet! Wel een goede review!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik hoor toch telkens heel gemixte dingen over DR Van Der Hoog maskers... Ik heb er zelf nog maar ééntje geprobeerd en die beviel me wel... Romantix Roses heb ik geprobeerd! :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een comment achter laat. Woordverificatie is niet nodig en anoniem een berichtje achter laten kan ook. Als je een vraag hebt, probeer ik die zo goed mogelijk te beantwoorden.