dinsdag 22 juli 2014

Kruidvat bruin zonder zon notenmelk

Inmiddels is deze versie niet meer te koop, maar de verbeterde wel. Review lees je hier.


Zelfbruiner vind ik eerlijk gezegd altijd een beetje eng. Ik bedoel, je kunt zo oranje worden als een wortel en dan heb ik het nog niet eens gehad over vlekken. Ik stond dus nooit zo te springen bij het gebruiken van een zelfbruiner, totdat ik meerdere goede reviews heb gelezen over de 'Kruidvat Bruin Zonder Zon Notenmelk'.
De verpakking vind ik echt vreselijk. Niet een beetje, maar echt heel erg lelijk. Bruin is de eerste fout en dan het rode, gele en oranje erbij maakt het niet echt beter. Het is in ieder geval wel duidelijk dat het om een zelfbruiner gaat, maar mooi is anders.


Kijk, dit ziet er goed uit. Wortelextract, Sheabutter en vitamine E.


De notenmelk is vrij dun, maar dat vind ik juist prettig omdat je het zo goed kan uitsmeren. In eerste instantie vind ik de geur best lekker, maar ik moet zeggen dat als het opdroogt de geur echt minimaal een dag blijft hangen en dat vond ik toch niet zo fijn. Het is niet zo dat het me gaat irriteren, maar lekker is anders.


Het resultaat na één keer smeren is zeker zichtbaar en gelukkig helemaal niet oranje. Ik heb zelf meerdere complimenten gekregen: "Jij hebt eigenlijk ook best bruine benen." Niet te zien dus dat het uit een flesje komt. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat het er na twee/drie dagen ongeveer weer af is en dat je dus moet blijven smeren. Ik vind dat persoonlijk niet zo heel erg want voor een mooi kleurtje heb ik dat wel over. 

Hoe gebruik je zelfbruiner?

 1. (Ik ga er even vanuit dat je alleen je benen wilt zelfbruinen.) Stap onder de douche en scrub je benen.
 2. Vervolgens ga je je benen scheren.
 3. Hierna pak je een dunne bodylotion die snel intrekt en smeer je je complete benen in, focus je op je knieën en hielen want die zijn altijd wat droger. (Mijn favoriet hiervoor is Vaseline Spray & Go.) Laat het intrekken.
 4. Dan is het tijd voor de zelfbruiner. Zorg ervoor dat je alle plekken raakt, ook al zie je geen product meer, blijven smeren. Als je vlekken wilt voorkomen is dat echt belangrijk. Het is niet zo makkelijk als bij bodylotion, het neemt echt wel een aantal minuten in beslag. 
 5. Als laatste zou ik je handen wassen, anders loop je risico op vlekken.

En dat zijn mijn tips. Nogmaals, de belangrijkste tip is echt dat je moet blijven smeren. Ook al denk je dat je al klaar bent, ga nog even door. Want als je vlekken krijgt is dat natuurlijk erg jammer.

Yes, ik ben enthousiast over deze zelfbruiner. Ik heb dit voordat ik op vakantie ging gebruikt op mijn benen, maar ik heb de notenmelk niet meegenomen. Ik heb daar op vakantie sowieso niet zoveel zin in en ik wacht wel gewoon tot dat ik zelf een beetje bruiner word.

Kruidvat bruin zonder zon notenmelk is te koop bij Kruidvat voor €5,49


Update na zes maanden (29-1-15)

Deze review is het meest gelezen artikel op beauty by Diede ooit. Het wordt nog steeds dagelijks gezocht op Google en daarom leek het me wel leuk om een kleine update te geven. Ik gebruik de zelfbruiner nu iets meer dan een half jaar. Per week gebruik ik het gemiddeld één keer voor mijn benen en ik zit nu ruim over de helft. Er zat 250 ml in en ik denk dat er nu nog zo'n 100 ml in zit. Ik ben er nog steeds erg over te spreken en kan hem echt aanraden. Zodra deze fles op is ga ik zeker een nieuwe halen.

12 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb hem net gekocht en uitgeprobeerd en nu al enthousiast. Ik heb wel een andere fles, ik denk nieuwe verpakking (nog steeds niet mooi). Er staat geen Notenmelk meer op de voorkant maar het stond wel op het kaartje in de winkel. En hij kost 5,69 euro.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De fles uit deze review is inmiddels bijna op en dus heb ik alvast een nieuwe gehaald. Ik heb ook een andere fles en volgens mij is de inhoud ook een klein beetje aangepast. Ook de nieuwe ga ik testen!

   Verwijderen
 3. Ik heb de bruin zonder zon crème van de kruidvat gekocht. Dit werkt opzich prima, maar het plakt heel erg. Nu vraag ik me af of deze olie variant ook plakt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Noten melk variant bedoel ik*

   Verwijderen
  2. De bruin zonder zon (noten)melk plakt niet is mijn ervaring. Het laat natuurlijk wel een laagje achter, maar het is niet vervelend.

   Verwijderen
 4. Geweldig, ik heb bruine benen!!
  Normaal zijn ze bijna doorschijnend en aan het eind van de zomer pas een beetje beige.

  Een hele goeie review, dat trok mij echt over de streep (en ik ben nogal kritisch ;o)
  De zelfbruiner geeft een natuurlijke kleur, plakt niet, ruikt niet en is ook nog eens spotgoedkoop.

  Heb een fijne (bruine) zomer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super leuk om te horen, veel plezier ermee!

   Verwijderen
  2. Als je het de eerste keer wilt insmeren scrub je je huid enz. maar als je het dan de volgende dag nog een keer wilt gebruiken (om de kleur een beetje bij te werken en bijhouden) moet je dan al die stappen weer opnieuw doen of kan je het deze keer alleen de zelfbruiner opsmeren? Of is het beter om het ongeveer 1 keer per week te gebruiken?

   Verwijderen
  3. Op het moment dat je scrubt, scrub je je doden huidcellen weg en daarbij ook een deel van je bruine kleurtje (uit het flesje). Scrubben is zeker niet iedere keer nodig. Bijsmeren kan altijd, maar scrubben zou ik maximaal 1x per week doen.

   Verwijderen
 5. Tip, prijs mepper! Heb hem voor 1.25 gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een comment achter laat. Woordverificatie is niet nodig en anoniem een berichtje achter laten kan ook. Als je een vraag hebt, probeer ik die zo goed mogelijk te beantwoorden.